SCROOGE (2019)

,

Samen met Erik Siebel ontwikkelde ik als SIEBEL&ATEN de familievoorstelling ‘SCROOGE’; een moderne bewerking van de klassieker van Charles Dickens, waarbij we alle rollen zelf speelden. Het werk van SIEBEL&ATEN richt zich op het prikkelen van de fantasie. Met zo min mogelijk middelen brengen we verhalen tot leven, zodat het publiek ultiem kan (na)genieten van […]

Verhalen van de Stad (2016 – 2020)

,

Regie van locatietheater Verhalen van de Stad, Leiden

Wetenschapsdossiers

,

Sinds mei 2015 verzorg ik voor de Universiteit Leiden de co√∂rdinatie en eindredactie van zogeheten wetenschapsdossiers; websites waarin onderzoek waarmee de universiteit zich graag wil profileren op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd aan het grote publiek en pers. Een belangrijke vraag die in de dossiers terugkomt is: welke impact heeft dit onderzoek op de maatschappij? […]

‘Leer ons kennen’-campagne (2013 – 2015)

,

Tussen 2013 en 2015 interviewde ik voor de ‘Leer ons kennen’-campagne van de Universiteit Leiden 22 van hun meest vooraanstaande wetenschappers over hun onderzoek. Het werk bestreek bovendien alle faculteiten van de universiteit: Rechtsgeleerdheid, Geesteswetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen, Geneeskunde en Sociale Wetenschappen.

Het doel van de campagne was om te laten zien waarom het onderzoek van […]

Magazine L.O.S. (2012)

,

Voor het vrijetijdsmagazine ‘L.O.S.’ schreef ik meerdere interviews met artiesten die in de regio kwamen spelen. Andere interviews o.a. met Roel van Velzen en Nick & Simon. Bovenstaand voorbeeld is een tekst naar aanleiding van een gesprek met cabaretier Howard Komproe.

Regionale bladen (2008 – 2010)

,

Freelance journalist voor diverse regionale kranten waaronder De Katwijkse Post en De Noordwijker. Bijgevoegd voorbeeld is een reconstructie over de afwikkeling van het faillissement rondom visverwerkingsbedrijf Ouwehand, een grote werkgever voor inwoners van Katwijk. De redactie vroeg me een jaar later om ex-medewerkers te interviewen over hun herinneringen en vragen.