Redacteur

Na mijn studie Geschiedenis ging ik aan de slag bij Maters & Hermsen Journalistiek in Leiden, waar ik twaalf jaar werkte als redacteur, eindredacteur en docent interviewtechnieken. Om mijn andere activiteiten op gebied van toneel en dubbing vertalingen te kunnen combineren, werd ik in 2012 freelancer.
Als schrijver en eindredacteur vertaal ik complexe materie in aantrekkelijke, aansporende teksten. Bovendien ben ik gewend om volledige ‘producten’ (zoals websites of tijdschriften) van concept tot eindresultaat te begeleiden en coördineren. Verder interview ik graag, en probeer iemands verhaal en persoonlijkheid zo sterk mogelijk te laten reflecteren in een tekst.

De opgedane kennis en ontmoetingen uit dit werk kan ik uitstekend toepassen in mijn andere activiteiten zoals trainingsacteren en theatermaken.

Recent werk

Meer projecten

Wetenschap is kwetsbaar

mei 11th, 2020|Reacties uitgeschakeld voor Wetenschap is kwetsbaar

De vrucht van meerdere jaren werk: inmiddels staan 30 wetenschapsdossiers voor de Universiteit Leiden online. Ik ben er trots op meerdere te hebben geschreven of gecoördineerd. Samen met de woordvoerder wetenschapscommunicatie zorgde ik ervoor dat [...]

Nieuwe website

januari 3rd, 2016|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe website

3 februari 2016 Zo. Na acht maanden bij een opdrachtgever aan een project te hebben gewerkt, zit ik nu weer op mijn eigen werkplek en ben ik wederom fulltime zzp'er. Een nieuw begin, en dus [...]

Aanbeveling

“Jan Joost is een zeer betrouwbare eindredacteur die zijn zaken tot in de puntjes regelt en bijzonder prettig is in de omgang bovendien.”

Pjotr van Lenteren, Education and Development Manager, Maters & Hermsen Journalistiek

“Jan Joost springt in, denkt mee, vraagt door, schrijft op en maakt ‘t af. Breed inzetbaar als tekstschrijver en eindredacteur. Van harte aanbevolen!”

Minke Holleman, adjunct-directeur Strategische Communicatie en Marketing, Universiteit Leiden